18 Temmuz 2008 Cuma

BAMYA RESİMLERLE

Bamyanın ayıklama şekli

Gerekli Malzemeler:

500 gr.bamya
500 gr.kuşbaşı et
1 adet soğan
2-3 diş samırsak
2 adet domates
1 adet limon
yağ,tuz ve salça
YAPILIŞI:
Tencerede eti yağda biraz kavurup içine kıymış olduğumuz soğanları koyup soğanlar iyice solana kadar pişiririz.
Pişmiş olan soğanlarımızın içine kıymış olduğumuz domateslerimizi koyup solana kadar pişiririz.
Piştikten sonra salça,tuz,limon suyu,kıydığımız samırsak ve 1 litreden biraz fazla su koyup 40 dakika kadar pişiririz.Suyu özleşsin diye
Daha sonra ayıkladığımız bamyaları koyup 15 dakika daha pişirip servis yaparız.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: