4 Temmuz 2008 Cuma

Portakallı Nişan Pastası

PORTAKALLI NİŞAN PASTASI
Gerekli malzeme hamur için:
1,5 kahve fincanı bal
1 çay kaşığı vanilya
150 gr un
5,5 kahve fincanı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu,bir tutam tuz
1/2 su bardağından biraz fazla süt
KREMA İÇİN:
3 ADET YUMURTA SARISI
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ TOZŞEKER
3 ADET PORTAKAL
1 ADET LİMON
5 YEMEK KAŞIĞI MARgarin
1,5 su bardağından biraz az çiğ krema
SÜSÜ İÇİN:
3/4 bardak çiğ krema
1 adet portakal
PORTAKAL İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 adet portakal



YAPILIŞI:
-Hamuru için margarin,bal,vanilya,un,tozşeker,kabartma tozu,tuz ve sütü çukur bir kapta mikserle veya elle karıştırın.
-Pasta kalıbına yağlı kağıt serip karışımı içine dökün.
-Orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika pişirin.
-Hamurunuz çıktıktan sonra fırından çıkarın ve iyice sogumaya bırakın.
-Portakallar için şekerle suyu bir tencerede karıştırıp,kısık ateşte şekeri kaynatın.Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip şurup hazırlayın
-3 büyük portakalı soyun.Beyaz zarlarınıda iyice ayıklayıp, enine halkalar halinde doğrayın
-Portakal halkalarını hazırladığınız şuruba dikkatlice yerleştirip,kısık ateşte 30 dakika tıkırtadın.Sonra kırmadan dikkatlice bir kevgire çıkarıp süzün.
-Ortası delik bir pasta kalıbının dibine bu portakal dilimlerini döşeyin.
-Krema için yumurta sarılarıyla şekeri bir kaba koyup karıştırın.
-Bir tencereye su koyupkaynatın,ateşin altını suyun içine yumurtalı karışımı kabıyla birlikte oturtun,birkaç dakika bu şekilde pişirin.
-Portakalların ve limonun suyunu sıkın,yumurtalı karışımın içine katıp çırparak pişirmeye devam edin
-Birkaç dakika sonra kaynayan suyun içinden çıkarıp,margarini ufak parçalar halinde içine katın ve karışımınuz koyulaşana kadar çırpmaya devam edin.
-Çiğ kremanızı çırparak katılaştırın.tahta börek küreğiyle yumurtalı karışıma yedirip kalıba dizdiğiniz portakalların üzerine dökün.
-Buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
-Karışımınız donunca buzdolabından çıkarın.Pişirdiğiniz hamuru kalıbın üzerine oturacak şekilde kesin ve yerleştirin,yeniden buzdolabına kaldırın.
-Bir iki saat sonra pastanızı buzdolabından çıkarın,servis tabağına dikkatlice ters çevirin
-Süsleme için çiğ krema çırpın,pastanızın ortasındaki boşluğa doldurun.Kremanın üzerini de portakal dilimleriyle süsleyin AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: