11 Temmuz 2008 Cuma

MUZLU KINA GECESİ BOHÇASI



GEREKLİ MALZEME

Hamur için:

5 adet yumurta

2 su bardağı süt

205 su bardağından biraz fazla un

1/4 su bardağı su

4 tatlı kaşığı tozşeker

3 yemek kaşığından biraz fazla margarin

3 yemek kaşığı kako

bir tutam tuz

Harç için:

3 adet muz

1 su bardağı pudraşekeri

Sos için:

1+3/4 su bardağı süt

5 yumurtanın sarısı

8 yemek kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı toz vanilya

YAPILIŞI:

Hamur için yumurtaları çırpın,içine unu ve sütü katın.

Su,kakao,tuz,şeker ve margarini ekleyip kıvamlı bir karışım haline getirin ve 1 saat buzdolabında bekletin.Yapışmayan bir tavayı harlı ateşe koyun,içine bir kepçe hamurunuzdan akıtın ve tavayı sağa sola eğerek bütün tabana yayılmasını sağlayın.İki yüzünü de 3-4 dakika pişirip tahta börek küreğiyle,yırtmadan bir tabağa alın.

Muzları soyup dilimleyin,yırtmadan bir tabağa alın.

Sos için 5 kaşık şekeri sütle karıştırın,içine vanilyayı da katıp tencerede ısıtın.

Diğer bir kapta yumurta sarılarıyla 3 kaşık şekeri çırpın,sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.

Kaşığın arkasını tutacak kadar katılaşınca süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.

Kreplerin ortasına muzlu harcı doldurup bohça gibi kapatın,açılmaması için kürdan batırın.Tepsiye dizin,fırında 5-10 dakika ısıtın.Üzerine vanilyalı sosu döküp servis yapın.AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: