9 Temmuz 2008 Çarşamba

İNCİRLİ KEK


GEREKLİ MALZEME KEK İÇİN:

3,5 yemek kaşığı margarin
2/3 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 fincan portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı tarçın
Ayrıca
450 gr.kuru incir
1 su bardağı koyu demlenmiş çay
1/2 çay kaşığı zencefil
Bir tutam küçük hindistancevizi rendesi
YAPILIŞI:
-Kuru incirlerin 6 tanesini ayırın,gerisini dörder parçaya bölün.
-Böldüğünüz incirleri tencereye koyun.İçine zencefil ve küçük hindistancevizini katın.Üzerine çayı ilave edip 10 dakika harlı ateşte,10 dakika kısık ateşte olmak üzere 20 dakika pişirin.
-İncirleri delikli kepçeyle çıkarın,tencerede kalan suyunu,yarıya inene kadar kaynatmaya devam edin.
-Ayırdığınız 6 bütün inciri kek kalıbının dibine dizin.Üzerine kaynatarak yarıya indirdiğiniz suyu dökün ve bir kenarda bekletin
-Bu arada oda sıcaklığında yumuşattığınız margarin ile şekeri,mikser veya tel çırpıyla kabarana kadar iyice çırpın.
-Çırpmaya devam ederek,içine yumurtaları teker teker kırın.Yumurtalarda iyice karışınca,ufalanmış ekmek içi ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.
-Unu,zencefil,tarçın ve pişirdiğiniz incirlerle karıştırıp çırptığınız yumurtalı karışıma katın.Tahta bir börek küreğiyle iki karışımı yavaşça birbirine yedirin,sonra dibine incir dizdiğiniz kalıba dökün.
-Kalıbın üzerini mutfak folyosu veya yağlı kağıtla kapatıp,açılmaması için ince bir sicimle çepeçevre bağlayın.
-Kalıbınızı,içi su dolu büyük bir tencereye oturtun
-Tencereyi ateşe koyup,kekimizi bu şekilde,yani benmari usulüyle 1 saat pişirin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: