9 Temmuz 2008 Çarşamba

KITIRLI PASTA




GEREKLİ MALZEME


1,5 su bardağı badem

1,5 su bardağı tozşeker

4 yemek kaşığı su

3,5 yemek kaşığı margarin

1/2 paket vanilya

170 gr.acı çikolata

YAPILIŞI:

Bademleri yağsız bir tepsiye koyup fırında 10 dakika kavurun,sonra iyice dövün.

Bir tepsiyi yağlayın,bademlerin yarısını üzerine serpiştirin.

Bir tencereye su,şeker ve margarini koyun.Yavaşça karıştırarak ısıtın,kaynamaya başlamadan hemen önce ateşten alın ve içine vanilyasını katın.

İçine bademleri serpiştirdiğiniz yağlı tepsinin üzerine dökün ve soğumadan,hemen üzerine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı dağıtın.

Şekerli margarinin sıcaklığıyla eriyecek olan çikolata parçalarını,tahta bir börek küreğiyle bütün yüzeye yayın.

Üzerine bademlerin kalan kısmını serpin ve buzdolabında soğutun.Buzdolabından çıkardıktan sonra değişik şekillerde bölerek servis yapın.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: