10 Temmuz 2008 Perşembe

KARE ŞEKERLEME



GEREKLİ MALZEME
Alt kısım için:
4 yemek kaşığından biraz az margarin
160 gr.acı çikolata
20 adet tatlı hazır bisküvi
1/2 su bardağı hindistancevizi
1 fincan doğranmış fındık
1 fincan tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı su

Üst kısmı için:

1+3/4 su bardağı pudraşekeri

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI:

-Alt kısmı için çikolatanın 1/4'ünü ayırıp kalanını margarin ile bir kaba koyun,kısık ateşte eriyene kadar karıştırın,ateşten alın.

-Bisküvileri küçük parçalar halinde kırın,hindistancevizi,fındık,şeker,su ve vanilya ile beraber çikolatalı karışımın içine katıp karıştırın.

-Karışımınızı kare şeklinde bir kaba koyup buzdolabına kaldırın.

-Üst kısım için pudraşekeri,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,süt ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırın.

-Bu şekilde elde ettiğiniz kıvamlı karışımı,buzdolabında katılaştırdığınız kısmın üzerine yatın,tekrar buzdolabına koyun.

-Üst kısım da katılaşınca çıkarın,küçük kareler halinde dilimleyin.

-Çikolatanın ayırdığınız kısmını eritip üzerini süsleyin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: