10 Temmuz 2008 Perşembe

KREMALI AYLAR


GEREKLİ MALZEME HAMUR İÇİN:

3yemek kaşığı yoğurt
8 yemek kaşığından biraz fazla margarin
1 yemek kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Bir tutam tuz
Üzerine serpmek için biraz pudraşekeri
HARÇ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1/5 su bardağından biraz az tozşeker
YAPILIŞI:
-Hamur için margarini eritin,yoğurt ve unla karıştırın.Kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
-Elde ettiğiniz yumuşak kıvamdaki hamuru buzdolabında 1 gün bekletin.
-Harç için,şekeri sütün içinde eritin,vanilya ve yumurta sarısını da katıp karıştırarak pişirmeye başlayın.
-son olarak unu katın,koyu bir boza kıvamında pişirin.
-Ocaktan indirip soğutun,sonra buzdolabında bekletin.
-Ertesi gün dolaptan çıkardığınız hamuru 4-5 parçaya bölün,her parçayı tabak büyüklüğünde açın.
-Her yuvarlağı bıçakla önce ikiye,sonra dörde,sonra sekize bölün.
-Kremanızı üçğenlerin geniş tarafına koyun,hamuru yuvarlayaraksigara böreği gibi bir rulo elde edin.
-Her ruloyu uçlarından içe dogru bükerek ay şekli verin.
-Önceden ısıttığınız orta sıcaklıktaki fırında,üzeri açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin.
-Üzerine biraz pudraşekeri serperek servis yapın.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: