16 Temmuz 2008 Çarşamba
İÇLİ KÖFTE
Dışı için:
10 çay bardağı köftelik simit
1 adet yumurta
5 çay bardağı un
2 çay bardağı irmik
SU,tuzve pul biber
İçi için:
500 gr.kıyma
3 adet kuru soğan
tuz,salça ve karabiber
YAPILIŞI:
-ilk önce tavada kıymamızı kavurup içine kıymış olduğumuz soğanları koyup soğanlar iyice solana kadar pişiriyoruz.Pişmiş olan harcımıza salça tuz ve karabiber koyup iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
-İlk önce biraz simit sıcak su ile ıslanıp 5 dakika bekletilir.
-Ayrı bir derin tepside ıslatmış olduğumuz simit,un,irmik,yumurta,tuz ve pulbiber koyularaktan biraz su ile iyice yoğurulur.
-Hazır olan dışımız ufak parçalar halinde alınaraktan ortası oyulur ve soğomaya bırakılan içimiz ile doldurulup kapatılır.
-Daha sonra kızgın yağda kızartılıp servis yapılır.AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder