16 Temmuz 2008 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE



MALZEMELER

Dışı için:


10 çay bardağı köftelik simit


1 adet yumurta


5 çay bardağı un


2 çay bardağı irmik


SU,tuzve pul biber


İçi için:

500 gr.kıyma


3 adet kuru soğan


tuz,salça ve karabiber


YAPILIŞI:


-ilk önce tavada kıymamızı kavurup içine kıymış olduğumuz soğanları koyup soğanlar iyice solana kadar pişiriyoruz.Pişmiş olan harcımıza salça tuz ve karabiber koyup iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.


-İlk önce biraz simit sıcak su ile ıslanıp 5 dakika bekletilir.


-Ayrı bir derin tepside ıslatmış olduğumuz simit,un,irmik,yumurta,tuz ve pulbiber koyularaktan biraz su ile iyice yoğurulur.


-Hazır olan dışımız ufak parçalar halinde alınaraktan ortası oyulur ve soğomaya bırakılan içimiz ile doldurulup kapatılır.


-Daha sonra kızgın yağda kızartılıp servis yapılır.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: