16 Temmuz 2008 Çarşamba

ERİYEN SÜPRİZLER


Gerekli malzeme
Hamur için:

1 su bardağı + 7 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı margarin
2/3 su bardağı pudraşekeri
1+2/3 su bardağı nişasta
Bir tutam tuz
Bir tutam vanilya
Süsleme için:
1 su bardağından biraz az pudraşekeri
250 gr.çikolata


YAPILIŞI:
Margarini bir kapta yumuşatın.
Başka bir kapta un,nişasta ve tuzu karıştırın.
Yumuşatılmış margarin ve şekeri mikser veya tel çırpıcıyla,pürüzsüz olana kadar çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Unlu karışımı katarak,buzdolabında en az iki saat bekletin.
Beklemiş hamuru parmak kalınlığında,silindir şeklinde yuvarlayın.Parmak boyunda parçalar yapın,yuvarlayın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye dizin.
Fırında 10-15 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra bisküvileri,hazırladığınız pudraşekerine dikkatlice bulayın.
İçine çikolatayı koyduğunuz ufak bir kabı su kaynayan bir başka kabın içine oturtun.
Bisküviler iyice soğuduktan sonra,eritmiş olduğunuz çikolataya uç kısımlarını batırarak,yağlı kağıdın üzerinde kurumaya bırakın.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: