GEREKLİ MALZEMELER
İçi için
500 gr.çiğköftelik kıyma
700 gr.köftelik simit
3 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 adet kuru soğan
tuz,pulbiber
3 su bardağı nohut
500 gr kuşbaşı et
1 adet limon veye sumak eşkiside olabilir.
1 adet kuru soğan
salça,tuz,nane ve yağ
YAPILIŞI
Simit,çiğ köftelik kıyma,soğan et kıyma makinasında 2 kere çekilir.Çekilen harçın içine tuz,irmik,pul biber ve yumurta koyularaktan iyice yogurulur.
Hazır olan harç ufak parçalar halinde dökülerekten yuvarlanır.
Dışı için 1,5 litre su, kuşbaşı et,kıyılmış sogan,salça ve birgün önceden ıslanmış nohutu düdüklü tencerede 40 dakika pişirelim.
Pişmiş olan suyunun içine yuvarladığımız harçı koyalım daha sonra isteğe göre eşkisini koyalım.Kaynamaya çıktıktan sonra15 dakika daha pişirelim.
Üstüne tavada kızdırdığımız yağın üzerine nane ve karabiber koyup yemeğimizin üstüne dökelim,servise hazır AFİYET OLSUN
Gaziantep'in en ünlü yemeklerindendir.Tavsiye ederim çok leziz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder