1+2/3 su bardağı un
5,5 kahve fincanı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
1/2 su bardağından biraz fazla süt
4 yemek kaşığı margarin
Harç için:
6 adet muz
1/2 su bardağı pudraşekeri
4 su bardağı çiğ krema
1/2 su bardağı kabuksuz bütün badem
1/3 su bardağı ince doğranmış bademve doğranmış fındık
YAPILIŞI:
Hamur için margarin,bal,vanilya,un tozşeker,kabartma tozu,tuz ve sütü çukur bir kapta mikserle veya elle karıştırın.
Pasta kalıbına yağlı kağıt serip karışımı içine dökün.
Orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika pişirin.
Hamurunuz piştilten sonra fırından çıkarın ve iyice soğumaya bırakın.
Bu arada çiğ krema ile pudraşekerini mikserle sertleşene kadar 5-6 dakika çırpın.Böylece krem şanti elde etmiş oldunuz.
Muzları soyup halka halka kesin.
Çok keskin bir bıçakla ince dilimlere keseceğiniz fındık ve bademleri yağsız tavada kavurup bir tabağa alın.Aynı tavada bütün bademleri de kavurup ayrı bir tabağa alın.
Soğuyan hamuru,keskin ve uzun bir bıçakla enine üç eşit parçaya kesin.En üstü biraz bombeli olacağından bu bombeyi de bıçakla biraz keserek düzenleyin.
En alt katın üzerine hazırladığınız krem şantiden sürüp,üstüne dilimlediğiniz muzlardan dizin.
İkinci kata da aynı şekilde hazırlayıp,alt katın üzerine oturtun.
Üzerine düzlediğiniz üçünçü katı ikincinin üstüne yerleştirin.Bu şekilde hazırladığınız pastanın üzerine ve yanlarına kalan krem şantiyi düzgünce sıvayın.
Kavurduğunuz badem fındık karışımını pastanın yanlarına yapıştırın.Bütün bademleri de üzerine dizin.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder