10 Temmuz 2008 Perşembe

KAYISILI ÇİKOLATA


GEREKLİ MALZEME:
40 adet kuru kayısı

1/2 su bardağından biraz az çiğ krema

150gr. acı çikolata

1/4 su bardağı soyulmuş ve iri kıyılmış şamfıstığı

1/2 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI:

-Kayısıları kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın,süzüp bir kenarda kurumaya bırakın.

-Bu arada bir tencereye iki parmak su koyup kaynatın.Ateşin altını kısıp,bir başka kaba koyduğunuz çikolatayı bu kaynar suya oturtun.Bu şekilde,yani benmari usulüyle çikolatayı iyice eritin.

-Margarini eritin yavaş yavaş çikolatayı katın.

-Bir başka kapta çiğ kremayı kaynatın sonra onu da çikolatalı karışıma katın.

-Bir tepsiye yağlı kağıt serin.Kurumaya bıraktığınız kayısıları teker teker alıp,yarılarını önce çikolataya ,sonra şamfıstığına bulayın,tepsiye aralıklı olarak dizin.

-Çikolata kuruyunca kayısıları ikrama hzırdır.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: