GEREKLİ MALZEME:
40 adet kuru kayısı
1/2 su bardağından biraz az çiğ krema
150gr. acı çikolata
1/4 su bardağı soyulmuş ve iri kıyılmış şamfıstığı
1/2 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI:
-Kayısıları kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın,süzüp bir kenarda kurumaya bırakın.
-Bu arada bir tencereye iki parmak su koyup kaynatın.Ateşin altını kısıp,bir başka kaba koyduğunuz çikolatayı bu kaynar suya oturtun.Bu şekilde,yani benmari usulüyle çikolatayı iyice eritin.
-Margarini eritin yavaş yavaş çikolatayı katın.
-Bir başka kapta çiğ kremayı kaynatın sonra onu da çikolatalı karışıma katın.
-Bir tepsiye yağlı kağıt serin.Kurumaya bıraktığınız kayısıları teker teker alıp,yarılarını önce çikolataya ,sonra şamfıstığına bulayın,tepsiye aralıklı olarak dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder