9 Temmuz 2008 Çarşamba

Kayısılı Tost




Gerekli Malzemeler:

2 yemek kaşığı şeftali suyu

1 yemek kaşığı portakal suyu

3 yemek kaşığından biraz fazla margarin

3/4 su bardağı çiğ krema

24 adet kayısı

1 su bardağından biraz fazla su

5 yemek kaşığı tozşeker

8 dilim tost ekmeği

1 su bardağı kayısı

YAPILIŞI:

-Şeftali ve portakal sularını çiğ kremanın içine hafifçe çırparak katın,buzdolabına kaldırın.

-Kayısıları soyup ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarıp bir kenarda bekletin.

-Kayısı suyu,su ve şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte 4 dakika kaynatın.

-Bir tavada margarinin yarısını kızdırın,4 ekmek diliminin iki tarafını da kahverenği bir renk alana kadar kızartın.Yağın öteki yarısıyla kalan dilimleri de kızartın.

-Her tabağa birer kızarmış ekmek koyun,üzerlerine 3'er yarım kayısıyı,çukur tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.

-Dilimlerin üzerinden kayısı suyunu gezdirin,kayısıların içine çiğ kremayla doldurun ve hemen servis yapın.

Hiç yorum yok: