24 adet kayısı
1 su bardağından biraz fazla su
5 yemek kaşığı tozşeker
8 dilim tost ekmeği
1 su bardağı kayısı
YAPILIŞI:
-Şeftali ve portakal sularını çiğ kremanın içine hafifçe çırparak katın,buzdolabına kaldırın.
-Kayısıları soyup ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarıp bir kenarda bekletin.
-Kayısı suyu,su ve şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte 4 dakika kaynatın.
-Bir tavada margarinin yarısını kızdırın,4 ekmek diliminin iki tarafını da kahverenği bir renk alana kadar kızartın.Yağın öteki yarısıyla kalan dilimleri de kızartın.
-Her tabağa birer kızarmış ekmek koyun,üzerlerine 3'er yarım kayısıyı,çukur tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
-Dilimlerin üzerinden kayısı suyunu gezdirin,kayısıların içine çiğ kremayla doldurun ve hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder