11 Temmuz 2008 Cuma

KARNIYARIK RESİMLERLE






GEREKLİ MALZEMELER

Dışı için
5-6 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 su bardağı su,salça
İçi için
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
slça,tuz ve karabiber
YAPILIŞI

Patlıvanların kabuğu şeritler halinde soyulur.Daha sonra kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.

Ayrı tavada kıymayı biraz pişirdikten sonra,kıymış olduğumuz soganı koyup solduruyoruz.Hazır olan içimizin içine bir tutam karabiber ,salça ve tuzumuzu koyup karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Kızartmış olduğumuz patlıcanların ortasını açıp hazırladığımız olan içimizi dolduruyoruz.

Tekrar ayrı bir kaseda su 1 tatlı kaşığı salça birbirlerine iyice yediriyoruz.

Hazır olan patlıcanlarımızı borcama sıralı bir şekilde dizip üstüne 4 e böldüğümüz doatesleri ve yaşil biberleri dizip,içine hazırladığımız sulu karışımı döküp orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika kadar pişirip servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: