19 Temmuz 2008 Cumartesi

ÇİKOLATALI YUVARLAKLAR

Gerekli Malzeme

Hamur için:

3 yemek kaşığından biraz fazla kakao

3 su bardağından biraz fazla un

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığından biraz az margarin

3 fincandan biraz az tozşeker

2 adet yumurta

1/2 su bardağı su

1/2 paket vanilya

Harç için:

1,5 su bardağı çiğ krema

750 gr.acı çikolata

Süsleme için:

2 yemek kaşığı bal

280 gr.acı çikolata

YAPILIŞI:

-Kakao,un ve tuzu bir kapta karıştırın.

Ayrı bir kapta margarin ile şekeri karıştırıp kabarana kadarçırpın.Çırpmaya devam ederek içine teker teker yumurtaları ilave edin.

-Suyu kaynatın,karışımınıza yine çırpmaya devam ederek ekleyin.

-Bir kapta karıştırmış olduğunuz kakaolu karışımı ve vanilyayı içine ilave edip karıştırın.

-Dikdörtgen şeklindeki bir tepsiyi yağlayın ve unlayın,hamurunuzu içine dökün.

-Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin,fırından çıkarıp soğuttuktan sonra yuvarlak kalıplarla kesin.

-Süsleme için bir tencerede balı ısıtın,içine rendelenmiş çikolatayı katıp karıştırın.

-Bir kabın içine mutfak folyosuyla kaplayın,üzerine ballı karışımı döküp soğuyunca kağıdı rulo gibi yuvarlayın ve buzdolabına kaldırarak 1 gece bekletin.

-Ertesi gün harç için tencerede çiğ kremayı iyice ısıtın,tam kaynamak üzereyken ocaktan alın ve içine rendelediğiniz çikolatayı katıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.

-Yuvarlak kestiğiniz kekleri,ortalarından enlemesine ikiye bölün.

-Alt parçanın üzerine harcınızdan sürüp üst parçayı üzerine kapatın,üzerini ve yanlarını gene bu harçla sıvayın.

-Süsleme için hazırladığınız ballı karışımı dolaptan çıkarın,kağıdını açmadan oklavayla hamur gibi açın,sonra kağıdı çıkarın.Böylece kareler halinde dilimlemeniz mümkün olacaktır.

-Ballı karelerden birini mini kekin altına,birini üzerine koyarak servis yapın.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: