Hamur için:
3 yemek kaşığından biraz fazla kakao
3 su bardağından biraz fazla un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığından biraz az margarin
3 fincandan biraz az tozşeker
2 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 paket vanilya
Harç için:
1,5 su bardağı çiğ krema
750 gr.acı çikolata
Süsleme için:
2 yemek kaşığı bal
280 gr.acı çikolata
YAPILIŞI:
-Kakao,un ve tuzu bir kapta karıştırın.
Ayrı bir kapta margarin ile şekeri karıştırıp kabarana kadarçırpın.Çırpmaya devam ederek içine teker teker yumurtaları ilave edin.
-Suyu kaynatın,karışımınıza yine çırpmaya devam ederek ekleyin.
-Bir kapta karıştırmış olduğunuz kakaolu karışımı ve vanilyayı içine ilave edip karıştırın.
-Dikdörtgen şeklindeki bir tepsiyi yağlayın ve unlayın,hamurunuzu içine dökün.
-Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin,fırından çıkarıp soğuttuktan sonra yuvarlak kalıplarla kesin.
-Süsleme için bir tencerede balı ısıtın,içine rendelenmiş çikolatayı katıp karıştırın.
-Bir kabın içine mutfak folyosuyla kaplayın,üzerine ballı karışımı döküp soğuyunca kağıdı rulo gibi yuvarlayın ve buzdolabına kaldırarak 1 gece bekletin.
-Ertesi gün harç için tencerede çiğ kremayı iyice ısıtın,tam kaynamak üzereyken ocaktan alın ve içine rendelediğiniz çikolatayı katıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
-Yuvarlak kestiğiniz kekleri,ortalarından enlemesine ikiye bölün.
-Alt parçanın üzerine harcınızdan sürüp üst parçayı üzerine kapatın,üzerini ve yanlarını gene bu harçla sıvayın.
-Süsleme için hazırladığınız ballı karışımı dolaptan çıkarın,kağıdını açmadan oklavayla hamur gibi açın,sonra kağıdı çıkarın.Böylece kareler halinde dilimlemeniz mümkün olacaktır.
-Ballı karelerden birini mini kekin altına,birini üzerine koyarak servis yapın.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder